Skip to the main content

Dinsdagmiddag bridge

B.C. de Merwe: Site bekijken

Bridgen op dinsdagmiddag

Tijdens de coronaperiode begin 2021 konden er geen gezamenlijke bridgeavonden plaatsvinden. Als gevolg daarvan hebben meerdere bridgers ontdekt dat ’s avonds thuis zijn toch ook wel prettig kan zijn. Daarom hebben de drie bridgeclubs in Gorinchem – B.C. Gorkum, B.C. de Merwe en B.C. De Vesting – gezamenlijk het initiatief genomen om naast hun eigen avondzittingen samen bridgemiddagen te organiseren. Eind 2021 werd de proefperiode van zes zittingen op dinsdagmiddag opnieuw onderbroken door een lockdown. Gezien de grote belangstelling – gemiddeld meer dan 20 paren, dus twee lijnen per zitting – is al snel besloten om het experiment als geslaagd te beschouwen en in 2022 de dinsdagmiddag als volwaardig onderdeel van de verenigingen te maken.

Iedereen is welkom, dus ook bridgers die nog niet lid zijn van een van onze verenigingen.

Gedurende de middag worden 24 spellen gespeeld die met de machine zijn geschud. De scores worden zoals gebruikelijk met de Bridgemates vastgelegd en centraal verwerkt, zodat direct na de zitting de uitslagen bekend zijn. De biedingen, uitslagen en spelverdelingen zijn snel daarna ook te zien op de clubwebsites van de drie clubs. We spelen competities van zes zittingen. De paren worden op sterkte ingedeeld. Die wordt bepaald door de ranking manager van de Bridgebond op basis van de eerdere resultaten die op dinsdag behaald zijn.

Inmiddels zijn er al heel wat vaste paren. Voor de anderen, ook nieuwkomers, is het gewenst dat zij zich, bij voorkeur met partner, vooraf opgeven via e-mail middagbridgegorinchem@gmail.com of telefonisch (of via Whatsapp):  06-38272460 (Joke van Duijn). Dat geeft ons de gelegenheid om vooraf een goede indeling te maken en op tijd met de zitting kunnen beginnen. U kunt zich ook zonder partner opgeven, dan zoeken wij of er andere singles zijn. Voor vaste paren geldt natuurlijk dat afmelden verplicht is (via e-mail, telefonisch of de absentielijst in de zaal).

Deelnemers die geen lid zijn van één van deze verenigingen betalen € 3,00 per persoon per middag. Als gasten geen lid zijn van de Nederlandse Bridgebond, dan is de bijdrage € 3,50 per persoon per middag. Maar u kunt natuurlijk ook lid worden van één van de drie clubs. Meer informatie kunt u krijgen via telefoon, e-mail of de websites van de drie clubs:

B.C. Gorkum tel: 06-13858266 e-mail: bcgorkum.secretaris@gmail.com website: https://16003.bridge.nl/
B.C. De Merwe tel: 0183-624477 e-mail: bcdemerwe@gmail.com website: https://16004.bridge.nl/
B.C. De Vesting tel: 0183-633208 e-mail: bridgeclub.devesting@gmail.com website: https://16025.bridge.nl/

 

  • Voor de leden van B.C. Gorkum en B.C. De Vesting is een bijdrage van €1,- per keer afgesproken. Betaling contant kan per keer of per 10-rittenkaart bij het wedstrijdsecretariaat in de zaal. U kunt uw bijdrage ook overmaken naar onze penningmeester Trees Pieterse (Bridgeclub de Merwe NL43RABO 0134962850, o.v.v. Dinsdagmiddagbridge)
  • Voor de leden van B.C. de Merwe geldt dat zij kunnen kiezen voor een lidmaatschap op dinsdagmiddag, op donderdagavond of voor beide speelmomenten. In dat laatste geval geldt in 2022 een verhoging van het contributietarief met €38,- Dat geldt niet voor leden die incidenteel invallen of voor leden die het eens willen proberen.

En dan nog dit:

  • We spelen in het clubhuis van GVV Raptim, Kleine Schelluinsekade 5 (helemaal achteraan links), 4204 TZ  Gorinchem
  • Daar is koffie, thee, frisdrank, wijn en bier te koop aan de bar
  • Inloop is vanaf 13:00 uur, de start rond 13:30 en tegen 17:00 zijn de uitslagen voorgelezen
Andere artikelen

Zomeravondbridge

Vanaf donderdagavond 2 juni 2022 is iedere bridgeliefhebber welkom tijdens de Zomercompetitie die...

09/05/2022 - Ellen Schonewille-Kroeze

De Merwe AanZet

Bibliotheken zijn niet meer wat ze vroeger waren. Minder op boeken gericht, meer op kennis in het...

20/02/2022 - Jan Smeekes

Welkom op de site van Bridgeclub de Merwe – een club met een “C”lijn

Onze vereniging telt rond 100 leden. Het hele jaar spelen wij op de donderdagavond (aanvang...

27/09/2020 - Ellen Schonewille-Kroeze